søndag den 24. januar 2010

Wikzo.com - om bloggeren bag

Hej med jer. Mit navn er Gustav Dahl, og jeg er en 18-årig gut, som i øjeblikket studerer en sproglig-samfundsfaglig linje på Århus Statsgymnasium. Jeg har altid været glad for at at formulere mig gennem det skrevne sprog, men samtidig har jeg en drøm om en dag at komme til at arbejde med spiludvikling, hvilket nok kan ses i mine talrige indlæg herinde. Lige siden jeg var barn, har jeg nydt at spille videospil, især Nintendo, og efterhånden som jeg er blevet ældre, er min interesse for selve skabelsesprocessen af disse spil vokset meget. Jeg ved endnu ikke, hvad jeg helt præcist vil med mit liv, men at blive spildesigner ville ikke være helt dårligt.

Denne blog oprettede jeg i begyndelsen af 2006, hvor jeg ikke rigtig vidste, hvad det er blogge var for noget. Bloggen har sidenhen undergået en del forandringer hist og her, hvor især designet har ændret sig en del gange. Hvis du finder fejl og mangler på min blog, eller bare synes, den ser lidt kedelig ud, skyldes det, at jeg ikke er nogen haj er til at kode hjemmesider. Samtidig gør jeg brug af Blogger, som kun stiller et meget beskedent værktøjssæt til rådighed. Jeg har overvejet WordPress, men droppede det på grund af diverse besværligheder. Ellers er jeg som sådan ganske tilfreds med den nuværende side.

Du undrer dig måske over ordet Wikzo. Der er som sådan ikke noget særlig fancy ved det; det er blot et nickname, som jeg fandt på for nogle år siden og stadig gør brug af i dag, når jeg færdes på internettet. I februar 2009 købte jeg så domænet Wikzo.com, som er en del nemmere at huske end det tidligere Blogger-subdomæne, som Google udbød gratis.

For mig er det fede ved at blogge, at man selv bestemmer, hvad der sker, og hvornår det sker. Man er selv herre over, hvad man skriver, og der er ingen, som skulende står bag éns ryg med en fæl deadline på en eller anden anmeldelse, som man ikke liiiige har fået færdiggjort til tiden. Jeg har nemlig tidligere været skribent på forskellige gamingsites, men er stoppet grundet mangel på tid og lyst. Jeg bryder mig ikke om tanken, at man til en specifik dato skal have klargjort en tekst om et givent emne - især hvis emnet/produktet, man skal anmelde, rager én en papand. Nej, så er det mere mig bare at skrive, når jeg får lyst og overskud til det.

I perioder har jeg virkelig meget lyst til at skrive og poste links til forskellige ting, jeg finder på nettet, mens jeg andre gange kan være ret inaktiv i nogle uger. Derfor gør jeg brug af et udmærket RSS feed, som gør det nemt og bekvemt for dig at holde styr på, hvornår der sker noget nyt herinde. På den måde behøver du ikke besøge min blog hver dag; du kan blot abonnere på mit feed.

Hvad mere er der at sige? Jeg elsker at afprøve ny teknologi og medieformater, og dette bærer mine indlæg tydeligt præg af. Jeg elsker alt med computere, og hvad der kan bippe og blinke. Jeg er i Linux-entusiast, da jeg mener, at open source er en rigtig god tilgang til softwareverdenen. Jeg er ikke så meget inde i alt det tekniske, men har da kørt Ubuntu Linux i efterhånden nogle år.

Jeg skriver måske ikke de allerdybeste tekster, men i stedet kommer jeg med små finurlige iagttagelser, som giver et afbræk fra den ellers vante hverdag. Jeg er rigtig glad for at blogge, men har aldrig tænkt mig at gøre det til noget professionel. Jeg ser det blot som mit lille sted, hvor jeg kan formidle de ting ud, jeg nu har lyst til.

Her til sidst vil jeg bare sige tak for al jeres respons og kritik, som I har givet mig i årenes løb. Jeg elsker, når I skriver kommentarer til mine indlæg, så I skal alle have en stor tak. Her på falderebet kan jeg i øvrigt nævne, at bloggen er underlagt Do Follow-filosofien, hvilket du kan læse mere om her.

Hvis du vil i kontakt med mig, er du meget velkommen til enten at lægge en kommentar her på bloggen eller fange mig via Twitter, Facebook eller et af de mange andre netsteder, som jeg befinder mig på. Hvis du har lyst til at spille med mig på Xbox 360 eller PlayStation 3, kan du tilføje WikzoDK til din venneliste. Du kan også skrive en e-mail til mig på GustavDahl [at] gmail [dot] com.