tirsdag den 25. maj 2010

No More Gaming - day 22

Mit projekt med ikke at spille noget som helst i maj kører stadig efter planen. Læs om hvad jeg har foretaget mig i mellemtiden.


  • Her i torsdags satte min fem år gamle Dell 19"-skærm ud. Åbenbart er et eller andet i chippen indeni brudt sammen. Dette er en af grundene til, at jeg har været ret inaktiv her på det seneste. I dag modtog jeg dog omsider en ny computerskærm: en Samsung SyncMaster 943WN widescreen. Rigtig fin skærm, selvom man lige skal vænne sig til den forøgede horisontale plads.
  • Jeg er for alvor begyndt at kode i C++, men da jeg har været uden skærm de seneste dage, har jeg måtte sætte det lidt på pause.
  • Jeg har haft sidste skoledag i gymnasiet, og nu skal den til at stå på eksamener. Jeg skal i morgen op i matematik skriftlig (B-niveau), og torsdag skal jeg til engelsk skriftlig. I næste uge er det spansk, og efterfølgende begynder de mundtlige: AT, biologi, historie og dansk.
  • Jeg har langt om længe fået installeret Android 2.1 på min HTC Hero-mobiltelefon. Jeg har længe ikke rigtig turde at skulle lægge noget uofficielt software på telefonen, men da HTC pure nægter at komme med en officiel opdatering, har jeg selv smidt custrom ROM'en SenseHero på (via en guide på Androiden.dk). Hele operativsystemet kører meget mere smooth, og jeg er især glad for Google Goggles, som er et program, der lader én søge på Google ved at tage et billede af et objekt eller tekst. Det smarte er, at hvis man tager et billede af et stykke papir med noget tekst, kan den automatisk scanne og se, at der står noget, og dette kan bagefter oversættes via Google Translate - smart! Har også leget lidt med Google Navigation, som er en gratis turn-by-turn GPS, man kan bruge i bilen.
  • Vores bernerhund Cognac har på det seneste haltet markant på det ene bagben. Vi vidste på forhånd godt, at en berne sennenhunds ben er meget skrøbelige i det første års tid, og at de helst ikke må gå på trapper. Sagen er den, at vores hus er inddelt i tre etager, og at hun indtil nu har fået lov til at gå op og ned ad trapperne, lige så meget hun havde lyst til. Nu har vi dog besluttet, at min lillebror flytter ind i et værelse i den nederste etage, og at Cognag kun får lov til at opholde sig dér. Tidligere var dette rum dedikeret til mit gaminghjørne, men nu er alt mit udstyr (fjernsyn, spillekonsoller osv.) altså blevet flyttet op på øverste etage, hvor min lillebror tidligere boede.
  • Jeg har fået læst en del bøger: How We Decide (Jonas Lehrer), Ludoliteracy: Defining, Understanding, and Supporting Games  Education (José Zagal) og The Liar (Stephen Fry). Lige nu er jeg i gang med Flow: The Psychology of Optimal Experience (Mihaly Csikszentmihalyi), samt Beginning C ++ Through Game Programming, Second Edition (Michael Dawson).
  • Selvom jeg ikke må spille endnu, har jeg alligevel erhvervet mig nogle forskellige spil. Det drejer sig om Sleep Is Death, Alan Wake (Collector's Edition), Portal (gratis på Steam) og alle spillene i The Humble Indie Bundle. Glæder mig især til at spille Alan Wake, som jeg har hørt utrolig meget godt om.
  • Jeg har købt et nyt headset (Creative Labs EP-630 til min Zen Stone-MP3, da det medfølgende er gået i stykker. Det er et såkaldt in-ear headset, hvilket er lidt underligt i starten, da det føles som man netop er steget op af vandet og har propper i ørerne, men lydkvaliteten er såmænd udmærket.
  • Jeg er begyndt at bruge Twitter noget mere, især på min mobiltelefon, da jeg jo ikke rigtig har haft så meget mulighed for at gå på computeren på grund af min ødelagte skærm.
  • For cirka et år siden skrev jeg om Firefox-tilføjelsen Read It Later. Dette er kort sagt en yderst smart måde at gemme links og artikler, som man ikke har tid til at læse lige nu. Manden bag har videreudviklet konceptet med Digest, som er en slags personlig startside, der automatisk kategorisere éns indhold. Det virker utrolig godt, på trods af at det stadig er i betafasen, og jeg er allerede nu blevet ganske glad for servicen.

2 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Fedt at du er begyndt at kode. Kodning er nice.

Gustav Dahl sagde ...

Tak :)

Du kan se mit første lille program her:
http://www.wikzo.com/2010/05/program-book-chooser.html

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)