søndag den 16. maj 2010

Mit første lille program i C++: The book chooser

Her i weekenden har jeg siddet og leget med programmering, mere specifikt C++, hvor jeg er i gang med at læse bogen Beginning C++ Through Game Programming, Second Edition (Michael Dawson).

Det er første gang, at jeg for alvor rigtig har programmeret, så der er stadig mange nye ting at lære. Indtil videre går det ganske fint, om end jeg må indrømme, at jeg ikke har supergodt styr på arrays og enumerations endnu.

Her den anden dag bestilte jeg nogle bøger fra Amazon. Jeg er dog i tvivl om, hvilken jeg skal starte med. Hvad er mere oplagt end at skrive et lille program, som kan vælge en tilfældig bog for mig? Det er lige netop, hvad jeg har gjort:


Ellers har jeg kodet nogle af de mere klassiske eksempler som "Tic-tac-toe" og "Guess My Number". I sidstnævnte skulle jeg først lave et program, hvor computeren genererede et vilkårligt tal mellem 1 og 100, som jeg så skulle gætte. Computeren svarede dernæst tilbage med et enten "Too high" eller "Too low". Bagefter skulle jeg bytte om på rollerne og skrive et program, hvor spilleren skulle vælge et tal, og computeren skulle gætte dette. Det var ganske sjovt at se, hvordan computeren iterativt forsøgte at gætte tallet - ofte efter mange flere forsøg end et normalt menneske.

Selvom man ikke ligefrem kan kalde det for kunstig intelligens, er det nu meget rart at få bekræftet, at menneskehjernen altid overvinder computeren :P

Fandt i øvrigt en sjov sketch om programmeringens pragmatiske vilkår.

8 kommentar(er):

Marcus sagde ...

Hvilken bog/hjemmeside bruger du til at lære det? :)

Gustav Dahl sagde ...

Står som noget af det allerførste i indlægget? :P

Bruger bogen "Beginning C++ Through Game Programming, Second Edition" af Michael Dawson :)

Kristian Hedeholm sagde ...

Ganske nice! Hvor lagt er du egentlig noget i bogen? Af hvad jeg lige kunne se ud fra dit blogindlæg, ligner det du har nået en 7 - 8 kapitler.

Gustav Dahl sagde ...

Er kommet til det fjerde kapitel, som hedder "The standard template library: Hangman".

Marcus sagde ...

"Står som noget af det allerførste i indlægget? :P

Bruger bogen "Beginning C++ Through Game Programming, Second Edition" af Michael Dawson :)"

D'oh.

Gustav Dahl sagde ...

Hehe. Var det "Læs mere"-funktionen, som snød dig? Kender godt til det; tit læser jeg ikke de små spisesedler, men hopper direkte til selve indholdet.

Kan du programmere C++? Hvis ja, hvilke hjælpemidler har du gjort brug af? :)

Christian sagde ...

Hvis computeren bruger mange flere forsøg end et normalt menneske har du vidst ikke kodet den helt optimalt :P kan du ikke bare bruge binær søgning (altså samme strategi som mennesker bruger med hele tiden at gætte på midtpunktet)?

Gustav Dahl sagde ...

Hehe, jo, det burde man nok kunne, men så langt er jeg ikke lige nået :)

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)