fredag den 18. februar 2011

Vallekilde Game Academy

På søndag begynder jeg på et 15-uger langt højskoleophold.

I efteråret blev jeg gjort opmærksom på Vallekilde Højskole, som er en gammel og anderkendt højskole beliggende på Sjælland. Det er et meget kreativt sted, hvor der især er fokus på skrivning med de populære forfatter- og journalist-linjer. Som noget helt nyt starter de i år en dedikeret spil-linje op.

Jeg har aldrig rigtig tænkt over, om jeg skulle tage på højskole. Jeg kom ikke på efterskole, ligesom mange andre, men sprang direkte videre fra folkeskolen til gymnasiet. Men efter at have læst rigtig meget godt om højskolen, besluttede jeg mig for at tage derhen med en ven og besøge Vallekilde for at se, om det var noget for mig. Det er nemlig noget af en udfordring pludselig at skulle flytte hjemmefra, godt nok "kun" i tre måneder, men alligevel. Heldigvis viste det sig at være et rigtig fedt sted med en masse spændende mennesker og fag. Jeg kunne ikke lade være med at føle en vis Harry Potter-stemning med det kæmpestore slot og en lille gruppe elever, som bor tæt op ad hinanden 24 timer i døgnet. Kort sagt var det enormt hyggeligt.

Efter nøje overvejelse tilmeldte jeg mig spil-linjen "Game Academy", der løber i de næste tre måneder. Jeg kender en del af lærerne, som underviser på skolen, og det hele virker meget seriøst. Timingen kunne heller ikke passe bedre for mit vedkommende, da jeg som bekendt holder sabbatår i øjeblikket, inden at jeg efter sommerferien drager til Aalborg for at læse Medialogi.

Her følger en beskrivelse af Vallekilde Game Academy:

Nu giver Vallekilde Højskole som den første i verden unge mulighed for at snuse til en fremtid som spiludviklere og idemagere inden for spilbranchen.

Du prøver kræfter med spiludvikling, social gaming, level- og lyddesign og persuasive games. Du kan vælge det visuelle, du kan kaste dig over historien og psykologien eller få et kig ind i en branche, der for længst har overhalet filmens verden.

Du kommer til at møde de mest markante personer i den danske spilverden, og vi tager til London i samarbejde med Copenhagen Entertainment. Der bliver studiebesøg på internationale virksomheder som Sony og EA Games, og du kommer til at møde spiludviklere i verdensklasse.

I løbet af de 15 uger kaster vi dig ud i et hav af forskellige former for spil, så du bliver klogere på de nyeste tendenser. Og med hjælp fra spilforskere får du et grundigt indblik i spil som medie-, kunst- og kommunikationsform.

Ugetemaer:
Intro
Brætspil
2D-spil / Flash
Projektuge
London-tur
Lyd i spil
Historien i spil
3D-spil
Banedesign og balance
New Games, Social Games, Persuasive Games + Nordic Game Conference
Small Game Production + next level - hvordan kommer vi videre fra Vallekilde?
Fællesforløb på hele Vallekilde inden for Grafik, Historie, Pervasive og PR/Marketing.

VGA @ London
Studietur i uge 12 - Besøg hos Sony, EA og engelske spiludviklere.

Headmaster:
Thomas Vigild, Spilredaktør for Politiken, Formand for Dansk Spilråd og Ekstern lektor ved IT Universitetet.

Gæsteforelæsere:
Thomas Løfgren, Game Designer ved IO Interactive
Rilla Khaled, Forsker i Persuasive Games ved ITU
Tim Garbos, Unge Spiludviklere
Peter Buchardt, PLAYDEAD og spillet Limbo.
Søren Lundgaard, Det Danske Akademi for Digitial Interaktiv Underholdning, DADIU.
Jeg er naturligvis enormt spændt. Jeg tror, det vil være rigtig godt og modnende for mig med sådant ophold, og samtidig bliver det sjovt at møde ligesindende, som (forhåbentligt) interesserer sig lige så meget for spil, som jeg selv.

Hvordan det kommer til at gå med bloggen i de tre måneder, jeg er væk, ved jeg ikke, men jeg vil forsøge indimellem at skrive lidt herinde - måske om de ting, som jeg oplever på Vallekilde.

Indtil da må I ha' det godt. So long, and thanks for all the fish!

1 kommentar(er):

Anders sagde ...

Det lyder enormt spændende! Og sikke et program - og sikke et scoop at få Vigild som som headmaster. Jeg vil i hvert fald med glæde læse opdateringer fra dit højskoleophold :)

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)