lørdag den 22. april 2006

Ugens billede: Den hvide hest ved Uffington

I sidste uge postede jeg et billede, hvor Miyamoto og Iwata fra Nintendo printede penge ud af en DS, men denne gang er det noget helt andet.

Den hvide hest ved Uffington, Oxfordshire i England er en 111 m lang silhuet af en hest, som er hugget ud af kaklen på en stor bakke. Formodentligt blev den udkugget i omkring år 100 f.Kr.
Ifølge en lokal overlevering er billedet en stiliseret gengivelse af en drage, som skal hylde Sankt Georg. Det mest sandsynlige er dog, at det er en hypotese tilegnet kulten omkring den keltiske gudinde Epona (læg mærke til navnet, det hedder Links hest i Zelda!).

Jeg synes, at det er helt utroligt, at man dengang kunne lave sådanne store og flotte kunstværker. Hvordan mon de har gjort det? De kunne jo ikke se den fra luften af, så det må have været svært at tilpasse den.

Førnævnte informationer om hesten stammer fra en årskalender, Jorden Set Fra Himmelen 2006, som jeg varmt kan anbefale. Forfatteren og fotografen udgav engang en meget stor, tyk og flot bog, men den sælges desværre ikke mere i Danmark. Derfor købte jeg denne kalender til min mor i julegave, og det blev hun rigtig glad for.

For flere informationer; prøv Wikipedia.Jeg ved godt, at der findes billeder af hesten i en bedre kvalitet en dette, men jeg synes, at det her billede er ret godt, da man rigtig kan se, at den er lavet på en bakketop.

1 kommentar(er):

Søren sagde ...

Orh sådan en tror jeg også jeg vil lave. Det kan da ikke være så svært :P

... >_>

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)