torsdag den 6. juli 2006

Hvad skal jeg sige? Boller fra Kohberg!

I den seneste uge tid har jeg ikke rigtig haft så mange ting at berette om her i bloggen, og den varme hede, der har lagt sig som en tung dyne over Danmark, gør det ikke just bedre.

Men noget er der da sket siden sidst; jeg er startet på mit jeg-vil-lærer-det-japanske-skriftsprogs projekt, som jeg synes går rigtig godt. Jeg vil især gerne sige tak til Morten (kalder sig Miyamoto) for at linke mig til Mangamania.dk, som er en RIGTIG nyttig hjemmeside med mange venlige brugere i forummet.

I går var jeg i øvrigt på netcafé Boomtown med en ven, Philip, som var rigtig hyggeligt. Det er vist 4. eller 5. gang i mit liv, at jeg er det, og det er da bestemt og sjovt ... men dyrt. BT har lige fået nye computere, som kører som en drøm, og de har fået et nyt og smart log-in system, som hele tiden fortæller dig, hvor meget du skylder for din spilletid. De har også kodet et program (tror det er ved hjælp af Daemon Tools), der gør, at du kan få alle spillene i en systematisk liste og prøve dem uden at have nogen cd eller dvd i drevet - smart!

Vil klart anbefale Boomtown, selvom de er temmelig dyre, men man får så til gengæld også en del for pengene.

Og til sidst vil jeg også lige anbefale mangaen Samurai Deeper - Kyo, som jeg er blevet en smule forelsket i. Jeg har i over et år haft 1'eren liggende, men dengang syntes jeg ikke særlig godt om den - måske fordi den er anbefalet til 16-årige - men for en uges tid siden fandt jeg den frem igen, og denne gang var det en helt anden oplevelse. Nu har jeg 4 bind i serien (der er 34 i alt), og den bliver bare bedre og bedre.

7 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Samurai Deeper Kyo er vel også den eneste manga fra Mangismo, der har haft succes herhjemme :p Har første bind, og den virker til at være betydelig bedre end det, jeg har set af de andre fra dem.

Gustav Dahl sagde ...

Synes heller ikke så meget om Mangismo i starten, men i al fald er selve lay-outet i SDK bedre end Carlsen manga.

De er større og i bedre format, de har bedre start og slutninge (bl.a. reklamer) og en del andet.

Mangismo er også for dem, der søger noget anderledes, tror jeg, end fx Dragon Ball og lignende :)

Anonym sagde ...

Jah, også derfor det er startet - holder mig dog til Carlsens, da jeg kun er interesseret i Shaman King og Naruto for øjeblikket :)

Gustav Dahl sagde ...

Og så er ordlisten bagi SDK rigtig god ^_^

Bl.a. tiltaleformer, så som "-san", og noget om det gamle Japan.

Anonym sagde ...

Har du kigget på siden omniglot.com?
Der er i hvertfald en kæmpe liste over forskellige alfabeter, og du kan godt finde både katakana og hiragana :)

Gustav Dahl sagde ...

... >_>

Kender da godt Japans "alfabet"; er faktisk lige nu ved at lære det :P Har en masse forskellige guides osv., men tak for linket.

CSS sagde ...

SDK er vildt god!! men har kun nr 1-4 i serien :( skal sparre sammen til Wii
men jeg syntes stadig serien er vildt god... bare lidt skod han vinder hver gang :S

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)