mandag den 31. juli 2006

Bug - en computerfejl

Ofte snakker folk om, at der er bugs, glitchs og fejl i spil. Selv har jeg gået og undret mig over, hvorfor det førstnævnte bruges i sammenhæng med en computer. 'Bug' betyder jo insekt, og hvad har insekter med et spil eller et program at gøre?

Svaret fik jeg, da jeg læste Dan Browns Digital Fortress (som i øvrigt er meget spændende): Udtrykket kommer fra gamle dage, hvor fejlen rent faktisk skyldtes, at en lille bille var kravlet ned under alt hardwaren, og at den var blevet ristet og computeren overophedet.

Unødvendig, men sjov viden xD

Wikipedia (dansk)
Wikipedia (engelsk)

3 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Haha!
Dét vidste jeg ikke :D

Søren sagde ...

Så er der 2 bugs i min skærm :P
Der ligger 2 døde tordenfluer inde bag min skærm, som fik lyst til at kravle derind pået tidsspunk, hvor de derefter lagde sig til at dø -.-

Xyrec sagde ...

Lol Søren.

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)