fredag den 20. januar 2006

Disney på vej ned ad bakke?

I dag gik jeg forbi en legetøjsbutik og kiggede kort ind af vinduet. Jeg så et reklameskilt for en ny Walt Disney-tegnefilm kaldet "Kejserens Nye Flip 2".
"Hmm...," tænkte jeg. Virkede det ikke bekendt?
Nåh, jo! Og minsandten ikke om det var den film, der var blevet vist et kort preview-klip fra i Disneys årlige juleshow.
Jeg havde forventet, at der ville være mere reklame om denne film. Det plejer Disney jo.
Men sådan er det åbenbart ikke. Jeg undrede mig meget over, hvor alle de gode tegnefilm er blevet af. Vi er jo ved at blive kvalt i alt det lort, som hele tiden bliver sendt på kanaler som Cartoon Network. Desværre er Disneys idéer vist ved at være blevet brugt op, siden at de også er begyndt at producere disse middelmådige og meningsløse film.

Faktisk har jeg svært ved at huske den seneste rigtig gode Disney-film(medmindre man tæller Narnia med), og hvis jeg skulle nævne én, er det nok Find Nemo eller De Utrolige.
Dette er bare ikke Disney, men Disney Pixar, og det er efterhånden lang tid siden, at de er kommet med en god, gammeldags 2D-film.

For mig virker det som om, at Disney er på vej til at gå nedenom og hjem. De er ved at gå fallit.
Det gør mig virkelig ondt, da jeg, siden jeg var helt lille, altid har været stor fan af selskabet og deres finurligheder.
På en eller anden måde ligner det lidt Nintendos situation. De er i samme båd.
Dog er Nintendo lidt bedre, da de ikke giver op så let, men gør en sidste kraftanstrengelse for at komme op på benene igen med Nintendo Revolution. Disney har erkendt sit nederlag efter de mange år, og de har valgt at give op - næsten.

For mig har jeg altid tænkt en vis lighed mellem disse underholdningsfirmaer:

Nintendo - Sony
Walt Disney - Warner Bros.

Nintendo og Sony har altid været fjender, siden at den første Playstation udkom

Stortset alle ikke-hardcore fans ved, at Nintendo klart har bedst kvalitet. Nintendo har været med siden tidernes morgen, og det har Sony ikke. Nintendo er kendt for at udvikle kvalitetsprodukter i stedet for halvfærdige ting, som er totalt opreklameret.

På samme måde har jeg det med Disney og Warner Bros. Disney har også været med i rigtig lang tid, ja, nærmest skabt tegnefilmene. Disney har personlighed og glæde med deres figurer og kendte historier, som hver dreng og pige kender. Hvem kan sige nej til Løvernes Konge?
Derimod har Warner Bros. næsten samme rolle som Sony, fordi de kopierer Disney's figurer og laver dem lidt om sammen med en god portion PR.

Anders And, Mickey Mouse. Daffy Duck, Snurre Snup.

Minder de ikke om hinanden? Lyder det ikke ens?

Jeg føler, at Warner Bros. bliver mere anerkendt som 'de voksne og modne', mens at Disney er for pattebørn. Det samme er der med Nintendo, men deres mål er at lave om på det image med Nintendo Revolution.

Vil Disney nogensinde forsvinde? Hvis ja, kommer der så nogen andre og overtager deres rolle, eller er det bare slut med kvalitetstegnefilm i 2D? Vil de overdrevne flotte visuelle 3D-effekter overrumple de gamle klassikere?
Det vil kun fremtiden vise.

1 kommentar(er):

Anonym sagde ...

disney har jo selv udtalt at de ikke vil lave 2D tegnefilm mere

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)