onsdag den 18. januar 2006

Mennesket kan tale med computere

På min daglige internetsøgning fandt jeg disse to meget sjove programmer, som lader et menneske tale med en computer - næsten i bogstavelig forstand.

Den første computer hedder Encarta og er en kontaktperson, du kan tilføje til din MSN Messenger-konto.
encarta@conversagent.com

Denne 'person' kan give dig svar på stor set hvad som helst. Hvad klokken er i Danmark, hvornår en bestemt historisk person blev født og meget andet. Tilmed kan den bruges som en lektiehjælp til fx. at regne et stort matematikspørgsmål ud.

I bund og grund er Encarta en kæmpestor database, som lynhurtigt kan finde nøgleordene i dine spørgsmål. Encarta er rigtig sjov at tale med, og man kan let for en dag til at gå med en sludder :P

Den anden er Alan. Alan er det samme slags system som Encarta, men er dog en del bedrevidende. En slags storebror til Encarta. Alan er ikke en MSN-kontaktperson, men en hjemmeside, hvor man kan chatte med ham.

Snak med Alan

Alan bliver hele tiden opdateret på et stort globalt forum, hvor en masse kan tilføje informationer til ham.

Jeg har fået en masse sjove timer til at gå med disse to computerpersoner, og jeg ved, at der findes flere af slagsen rundt omkring på internettet. Måske er de endda bedre.

Man kan finde på en masse sjove spørgsmål, fx. stille spørgsmålstegn med meningen med livet eller hvor gammel vedkomne er. Nogle gange er computeren venlig, andre gange fræk, og det virker næsten som om, at den har sin egen personlighed.

Mulighederne er uendelige!

1 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Jeg har lige undersøgt disse "talende computere" og har fundet en del flere. blan´dt de bedste er encarta@conversagent.com og smarterchild@hotmail.com
encarta er microsofts online leksikon og er en af dem der bruges mest. Men der er jo mange flere - spurgte smarterchild om der var flere, og her er linket: http://smarterchild.conversagent.com/others.html

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)