søndag den 15. januar 2006

Narnia: Løven, Heksen og Garderobeskabet


I dag skal jeg med min familie ind i biografen og se den meget omtalte film Narnia: Løven, Heksen og Garderobeskabet.

Jeg har læst de 2 første bøger og set nogle af de gamle tv-afsnit, så nu vil jeg gerne se den nye også.

Jeg har hørt, at den er god, men nu må vi jo se :)

Skal i hvert fald nok komme med lidt kritik af den senere i dag, når jeg kommer hjem.

Vidste I forresten, at forfatteren bag Narnia-serien, Clive Staples Lewis, var gode venner med John Ronald Reuel Tolkien, som skrev Ringenes Herre?
Og vidste I også godt, at det er Disney, der står bag den nye film?

Opdatering
Så fik den langt om længe set, og efter at have trodset det halvkolde vintervejr på vej hjem, kan jeg nu fortælle om min store oplevelse:

Jeg synes, filmen er rigtig, rigtig god og meget storslået.
Den lever på alle måder op til mine forventninger, og jeg er overrasket over, at folkene bag filmen har fået så mange af tingene og detaljerne med fra bogen.

Skuespillet, personerne, effekterne, historien og alt det andet er kort sagt meget godt - eneste minus ved denne film er nok hende, der spiller den onde snedronning, hende kan jeg ikke så godt lide, men det er nok kun mig.

Løven er også utrolig flot og meget livagtig, men hvad skulle den ellers være efter de tre år, det tog at lave den?
Hvis nogen har set den gamle tv-serie, ved de, hvor dårlig løven så ud dengang, men sådan er det ikke nu.
Aslan er så flot og overvældende, som han burde være. Flot gået!

Ellers vil jeg sige, at filmen er rigtig flot og meget stemningsfuld. Man kommer næsten til at græde til sidst, fordi man virkelig føler sig selv som medpart i filmen.
Især det sidste slag mellem de forskellige dyr er rigtig god, og den minder meget om Ringenes Herre.
Det er dog ikke så mærkeligt, da de bruger det samme system til at have så mange figurer med på en gang. Et system, hvor hver figur for deres egen AI-hjerne og kæmpe på en logisk måde.
En lille sjov ting ved dette er, at folkene bag filmen ikke har nogen mulighed for at styre dem, da computeren selv bestemmer over dem, og de handler af 'egen fri vilje'.
Dengang dette program, hvad navn jeg ikke husker lige nu, blev udviklet, skete der også en anden lille sjov ting: Krigerne flygtede fra kampens hede. Først troede man, at de var så smarte, at de ville undgå krig, død og ødelæggelse, men senere fandt man ud af, at det var en slags fejl, hvor de løb dem modsatte vej af, hvad de skulle.

En anden lille, sjov ting, jeg kender fra en bag-om-filmen dokumentar, er, at dengang de skulle lave scenerne med det uhyggelige og hemmelige politi, ulvene, var de rigtige ulve alt for glade, og dermed stod deres haler højt oppe i vejret, at man blev nødt til at putte noget computergrafik ind over, så ulvene virkede mere skræmmende.

Alt i alt er Narnia: Løven Heksen og Garderobeskabet en rigtig god film, både for familien og vennerne, og man kan se, at Walt Disney er i sit es. Dyr er netop Disney's speciale, og det kan tydeligt ses i filmen.
Animationerne på dyrene er både sjov og livagtige, og derfor fortjener denne film et godt 9-tal.

Min karakter til filmen:
9/10

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)