onsdag den 18. januar 2006

DR-Dokumentar: Krigerne

I aften kl. 20.00-20.35 sender DR1 det 3. og andensidste program af deres ret specielle dokumentar, der kort sagt handler om ondskaben i mennesket.

Programmet stiller en flok helt tilfældige mennesker, der aldrig har set hinanden før, ud på en masse prøver - både fysisk og psykisk.
Rygsøjlen læner sig op af de militære træningsøvelser, men der er meget mere end det.

Hele grundidéen er at teste, hvor hurtigt folk kan blive fjender og venner med andre mennesker.

Der er blevet dannet to hold, lavet helt tilfældigt, hvor de næsten kæmper på liv op død.
Allerede i første afsnit så man, at de begyndte at kalde det modsatte hold for fjender, og at de ville gøre alt for at vinde over dem.

Fx. var en af opgaverne, at hele holdet skulle lave så mange armbøjninger, de kunne, og de blev alle lagt sammen. Det hold, der havde lavet flest, sikrede sig en plads ved aftensmadbordet med alt mulig lækker mad, imens at det tabende hold skulle sidde overfor og se på, at de spiste, uden at de måtte få en eneste bid.
Dog fik det tabende hold lov til at få morgenmad dagen efter på et tag-selv-bord, hvor de kunne vælge at lade noget stå tilbage til det andet hold - de lod kun én enkelt ostemad blive.

Jeg synes, at det her program er rigtig, rigtig spænende, og det er chokerende, hvor hurtigt folk kan placere sig i grupper- og rangordener.

0 kommentar(er):

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)