mandag den 22. maj 2006

Bloggeri er populært i Danmark


I dag skriver gratisavisen Urban om det mere og mere kendte fænomen 'webblog'. Du kender helt sikkert til dette, da du nok ellers ikke ville sidde her og læse i en lige nu :P

Men ja, i artiklen skriver avisen om bloggens stigning fra sidste år i Danmark til nu. Før var det noget, kun fanatiske computernørder kunne finde ud af, men nu er det ved at blive en dille. Bloggen kan spredes rundt i vennekredsen, og på den måde kan man vidergive viden og oplevelser hurtigt. Derudover indeholder alle webblogs et eller flere emner, som intereserede personer kan finde og læse mere om.

Det samme er sket for denne blog, som jeg oprettede i starten af året. Jeg var tilfældigvis inde på nogle af Google's undersider, og for sjov valgte jeg at lave en blog uden at vide, hvad der ville ske med den. Jeg skrev et par tekster, og med tiden fik jeg reklameret for siden. I dag ved jeg, at en del af jer læser mine tanker her på hjemmesiden, og efter at jeg lavede min blog, er en stor del af folk fra samme 'Nintendomiljø' begyndt at gå i samme spor. Disse blogs kan findes i højre side under "Andre blogs", til en tilføjelse.

For mig er en webblog et sted, hvor man kan dele sine egne tanker og fortælle om, hvad man oplever i sin dagligdag. Det er også en nem og gratis hjemmeside, hvor man har mulighed for at teste koderigets verden ud - en sandkasse der hjælper en på vej til en rigtig homepage, uden at man egentlig kender særlig meget til HTML osv. Jeg har i hvert fald lært en del, siden at jeg begyndte med denne side, hvilket jeg vil sige tak til alle for.

Men for at vænne tilbage til hovedemnet kan jeg fortælle, at Urbans lynguide og indtoduktion til at blogge er rigtig god, og artiklen kan ligeledes findes på nettet her.

Selvom blogs stadig er noget for folk, der af en eller anden grad har interesse i teknik og computere, så tror jeg, at det med tiden bliver en helt ny ressource til den almindelige bruger for at dele sine tanker med andre. Jeg er stort set enig med forfatteren af artiklen, Kasper D. Borch, og jeg vil også lige nævne til alle jer nysgerrige mennesker derude, der tænker på at oprette en blog selv, at Urban tilbyder et gratis system til dette. Urbanblog.dk

Jeg har selv ingen erfaringer med dette site, da jeg selv er godt tilfreds med blogger.com, men det er da værd at undersøge.

Webblogs er kommet for at blive, men i hvor stort et omfang er stadig usikkert, men det bliver helt klart forbedret i fremtiden og gjort nemmere for førstegangsbrugeren uden kendskab til særlig meget af det tekniske.

Webblog = Web + Log = Blog

4 kommentar(er):

Jan Jægermark sagde ...

Det var din blog der inspirerede mig til at begynde min egen. :)

Det kan godt være at jeg har misfortået det, du skriver nederst her: "Webblog = Web + Blog = Blog", men blog er en sammentrækning af ordene web og log, hvis du ikke vidste det. (?)

Gustav Dahl sagde ...

Hov. Du har ret. Tastefejl :P

Hehe, men tak!

Jan Jægermark sagde ...

Ah okay. :P

Jan Jægermark sagde ...

Hvor er bloggeri egentlig et grimt ord. xD

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)