mandag den 22. maj 2006

Det lille punktum til forskel.

For mig gør den lille prik, som vi på dansk kalder et punktum, en stor forskel mht. tekster i medierne. Nyheder, anmeldelser og andre lignende medier, ja selv blogge, har på en eller anden måde en slags overskrift. I disse overskrifter - og ofte også underoverskrifter - er det op til forfatteren at vælge, hvordan det skal se ud. De fleste vælger at skrive en titel uden at slutte af med et punktum. Dette virker både logisk men også underligt.

Jeg har i denne blog altid skrevet titlen uden at slutte af med punktum, men hvis overskriften er provokerende eller stilles som et spørgsmål, benytter jeg mig af diverse tegn til dette.
Men hvorfor så ikke også punktum?

Skønt det kun er en lillebitte plet på skærmen eller papiret, kan det stadigvæk være med til at påvirke den endelige bedømmelse for læseren. I mine øjne kan prikken være med til at starte en ny kultur - en modedille lidt ligesom Apple har gjort med deres afspiller iPod.

Hvad ville denne maskine være uden det vigtige 'i'? Hvad synes du om Pod? Eller måske Tunes?
Nej, dette lyder ikke særlig godt, og på samme måde tror jeg, at punktummet i slutningen af en rubrik kan have samme virkning; måske dog ikke i så stort et omfang.

4 kommentar(er):

Jan Jægermark sagde ...

Jeg synes nu, det ser mærkeligt ud med punktum i en overskrift. :P

Anonym sagde ...

Jeg synes, at det ser lidt ufærdigt ud, hvis der ikke er punktum. Lidt lige som om, forfatteren ville skrive mere, selvom han/hun ikke gør det.

Det her ser ikke godt ud
Det her ser godt ud.

Lidt om punktum. :)

Gustav Dahl sagde ...

Delvist enig. Men når der kommer en smilie på til sidst, så afløser den punktummet i mine øjne.


Hej med dig :)

Hej med dig. :)

Den første kan jeg bedst lide.

Anonym sagde ...

Jeg har også været lidt uenig med mig selv på det punkt.

Sådan skal det gøres. :)
Det kunne også gøres sådan :)

Hm... Svært valg...

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)