fredag den 19. maj 2006

Da Vincy Mysteriet


Hvis ikke du ved dette, så har du sandsynligvis levet under en sten i den sidste måneds tid.
Dan Browns meget omtalte bog (bøger) er nemlig blevet filmatiseret, og i dag udkommer den world-wide i biograferne.

Jeg har for længst læst alle hans tre bøger (der er fire, men den sidste er ikke oversat til dansk endnu), og jeg har nydt dem alle sammen med stort velbehag - Engle & Dæmoner er nok min yndlings.

Derfor skal jeg selvfølgelig se den på film, men desværre har jeg ikke mulighed for at se den i dag, da jeg skal til skolefest på min lillebrors nye skole. Surt show, men det går nok. For et par dage siden bestilte jeg tre billetter til filmen i den store Cinemaxx-biograf, som jeg aldrig har været i før. Sørmer om de ikke ta'r 85 kroner for én billet Ò_Ó
Nå, men i dag tog jeg så ud i byen for at hente dem, men så da jeg spørger kassedamen, om der er ikke er noget med, at mindreårige børn skal have en voksen med, svarer hun, at grænsen er 15 år, og at børn under den alder ikke må se de.

Jeg fylder selv 15 om ca. to måneder, så mig gør det ikke noget. Men min lillebror er kun 10, og jeg tror ikke, at filmen er noget for ham. Derfor må han blive hjemme i morgen, og min mor og jeg bliver nødt til at få pengene tilbage for den ene billet.

Jeg skal se filmen kl. 20 på lørdag, og når jeg har set den, skal jeg nok komme med min mening i denne post. Selvom de fleste anmeldelser siger, at den er meget skuffende, så er den stadig interessant for mig; dog har jeg ikke de allerhøjeste forventninger.
Filmens budget var i øvrigt på 100 millioner, brugt til at filme på diverse kunstmuseer og andet, så det kan ikke gå helt galt :P
Jeg kom også lige til at tænke på, at hvis man valgte at bygge en film over Engle & Dæmoner (hvilket jeg ikke tror, nogen gør), vil det kræve en hel del at få lov til at filme i Vatikan-staten :P

Opdateret:
Så har jeg set den, og det lykkedes os at få min lillebror med, selvom aldersgrænsen er 15 år. Men på en eller anden mystisk vis fik vi nogle enormt dårlige pladser, selvom jeg havde valgt nogle rigtig gode på deres hjemmeside, hvor vi endte med at sidde på 2. forreste række. Det var næsten ikke til at følge med, og man fik ondt i øjenene at læse underteksterne på sådan en stor skærm så tæt på. Virkelig trælst, men her kommer mit indtryk af filmen;

For det første vil jeg sige, at den følger bogen meget nøjagtigt, selvom den selvfølgelig har udeladt en del detaljer. Der er stort set ikke lavet om på handlingen, men der er dog fjernet en masse fakta - som sikkert vil være kedeligt at se i en film.

Skuespillerne passer rigtig godt til alle personerne, sådan som jeg har forestillet mig dem, men Robert Langdon (Tom Hanks) virker en anelse tykhovedet og ikke så intelligent, som han beskrives i bogen.

Jeg fik ingen billeder af at se filmen. Faktisk havde jeg næsten forestillet mig det hele på samme måde, hvilket jo kun er godt, at det er lykkedes filmholdet at fange den rigtige stemning.

Det passer ikke, hvad de fleste anmeldelser af filmen siger. Den er rigtig god med både action og gåder, men dog synes jeg, at der er for lidt omkring selve Da Vinci, Mona Lisa og alle de mystiske koder, som er i bogen. Filmen er flot lavet uden at have de helt store effekter, men i de sidste 20-30 minutter begynder det at gå ned af bakke - slutningen er alt for tam og skaber et underligt anti-klimaks.

Alt i alt en rigtig god film, der dog også er en smule opreklameret med alt det der "Søg efter sandheden". Jeg så gerne, at de havde filmatiseret Engle & Dæmoner eller Morderisk Bedrag i stedet, men det kommer måske i fremtiden. Jeg læste i al fald, at Sony Pictures har sikret sig rettighederne til at lave film over Dan Browns næste kommende bøger.

1 kommentar(er):

Anonym sagde ...

Nææææh, de må da gerne filme i de allerhelligste kirker i Vatikanet :P
Hehe, jeg skal selv se den i morgen med nogle familiemedlemmer. Vi har bare fået nogle elendige pladser Ò_Ó

Send en kommentar

Fandt du indlægget interessant - eller har ham der Gustav ikke fattet en hujende fis - så giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder. Jeg ELSKER at få kommentarer, så kom bare med dem! :)